ДА или Не

Автопотретно експресивно фабрикување на индивидуата – низ внатрешниот емотивен набој на Ван Гог преку серијалот на Ворхол со популарното селфи.

Секое наше ДА или НЕ менува нешто во нас или околу нас. Секоја одлука која ја носиме не одредува кој  сме, зошто сме, како личност и индивидуа во просторот и времето. Одложување на тој избор, пред кој секојдневно стоиме лице во лице го застанува времето.Прочитај повеќе

Овде се дадени моменти, слики од внатрешна хаотичност на менталната состојба на умот пред прагот на суштински одлуки на самата индивидуата кој го отсликуваат внатрешиот емоционален набој кој ја деформира и растегнува личноста.

Судирот на индивидуата со себе и општествената средина, која е приморана секојдневно да избира како потрошувач, работник, професионалец, избирајќи начин на живот  со што создава индивидуална или колективна смисла. Збирот од нашето секојдневно ДА или НЕ создава идентитет.

Aвтопортретната фотографија која е мултиплицирана со помош на сериграфија (сито печат) врз спандекс (ликра) материјал кој се користи во текстилната индустрија и има карактеристики на растегнување. Материјалот е рачно затегнат на сликарски под-рамки, процес кој овозможува различно деформирање на постоечкото.

Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow